Onderwijs 2032

 

Op de Loofboom streven we naar kwalitatief sterk onderwijs, waarin gezorgd wordt voor een veelzijdig aanbod qua onderwijs. Dit ondersteunt de ontwikkeling van onze leerlingen sterk binnen ons daltononderwijs. Zo creëren we ruimte voor ieder kind om zijn of haar interesses en talenten te laten stralen op onze school.

De school is namelijk ontworpen om kinderen ruimte te geven voor verdieping en ontdekking in hun vaardigheden en talenten. Denk hierbij aan onze zelfstudieplekken die verspreid zijn over de gehele hoofdlocatie. Maar ook de ontwikkelzolders van groep 3 en 4 waar leerlingen zelfstandig aan het werk kunnen gaan. Daarnaast is de Kas een praktische werkruimte waar kinderen zowel hun botanische-, technische-, maar ook hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Hoe wordt er op de Loofboom gewerkt aan andere belangrijke vaardigheden in het jaar 2032?

De inzet van technologie en dus digitale hulpmiddelen in 2032, spelen een belangrijke rol binnen ons onderwijs. Omdat technologie constant in ontwikkeling is, integreren wij vanaf het eerste moment op de Loofboom al digitale leermiddelen met het onderwijs bij onze leerlingen. We zetten deze middelen zo veel mogelijk in, zodat leerlingen leren om te gaan met de veelzijdige wereld van de digitale maatschappij van 2032. Denk hierbij aan verschillende ICT vaardigheden, het omgaan met sociale media, maar ook het digitaal verwerken van informatie in de vormen van verslagen en portfolio’s.

De Loofboom is door de jaren heen verduurzaamd. Het originele schoolgebouw uit 2022 bestond voornamelijk uit baksteen, maar bevatte al de grote glazen ramen die vandaag de dag aan de noordoost zijde te vinden zijn. Rond 2025 werd een tweede verdieping op het bijgebouw gezet dat vandaag de dag de groepen 3 en 4 vormen en hun zelfstudiezolders.

Daarnaast is in 2027 de Kas aan de westzijde van het gebouw gerealiseerd en zijn alle platte daken voorzien van een begroeid dak. Deze daken zijn begroeid met natuurlijke mossen en platen ter isolering van de school. Het verkoeld het gebouw in de zomer, zodat de temperatuur vrijwel op natuurlijke wijze geregeld kan worden.

De hoge en grote ramen zorgen voor natuurlijk daglicht, waardoor het gebruik van lampen en dus elektriciteit beperkt wordt. Omdat onze school gedigitaliseerd is, zijn onze ramen voorzien van de nieuwste technologie met ingebouwde zonnepanelen. Deze zijn vrijwel onvindbaar voor het blote oog en verkleinen onze voetprint. Tot slot wordt al het regenwater opgevangen in ondergrondse opslagruimtes en gerecycled als grijswater in onze gebouwen. Dit water wordt in de winter rondgepompt door onze buizen met behulp van een groene warmtepomp om het gebouw op een ecologische manier te verwarmen.